Followers

Friday, 7 June 2013

Kiut tak diaaaa ??? hehe. Entri khas untuk budak kedah ::


Assalamualaikum dan selamat malam., Hari ini aku telah berjaya membuka hati dan paru-paru semata-mata untuk mengupdate entri . Today ya tengah-tengah malam yang disinari cahaya bulan dan bunyi teriakan kucing bergaduh kat belakang yang berebutkan awek maybe , aku menerima 1 kejutan budaya yang menginspirasikan aku dan maka dengan itu terciptalah 1 cerita yang difantasikan untuk tontonan orang ramai .*tapi diutamakan kepada pembaca blog aku sahaja.

Sedang aku mencari idea untuk berkarya untuk keesokan paginya , tetibe aku mendapat signal iaitu notification dari facebook yang menyatakan ade ura-ura memerli aku dari kedah. Rupenya adik angkat aku yang ke 3 iaitu AIn yang hensem(pemilik blog http://miszhahaha.blogspot.com/)telah memasukkan gambarnya yang terbaru. Idea dia tu Berjaya mencetuskan pelbagai spekulasi yang bukan-bukan mulanya. HAHAHA. Sambil-sambil melting aku tengok. Pandai bergaya budak ni rupenya. Dengan kasut supra , baju kapal titanic dengan sweater rimau yang dikuis kulitnya.


1 kejutan sebab aku ingat dia pun main-main pasal sweater tu. Aku pun mati-mati tak percaya mula-mula.  Tapi sebenarnya aku selaku abang angkat dia takan la tak percaya kat adik dia kan. Aku main ler game bola kat lappy ni. Bila dah menang 4 kali kalah 2 kali aku beritahu la kat ain yang aku menang game bola. Tapi macam biasa lawan team kuat macam Chelsea ,man u tu celah-celah kuku je aku menang. Lawan team lemah pulak gila-gila aku kena rogol. Pelik dan aneh stail game aku ni. Teros aku Habaq kat dia yang aku menang game tu, dia ragu-ragu nak percaya jugak mula-mula. *oke aku dah penat nak taip ayat berganda3 ni. . tapi malam ni zup zap dia upload pic dia yang chumil dan terserlah kehenseman dia di mata dunia. HAHAHA. Mohon dia tak tido bukak mata . kang aku dipersalahkan.


Aksi si budak kedah beraksi dihadapan kamera . terserlah tak  ?


Nur syazwani pesan kat aku “aku kagum dengan lu ain memang terserlah kecomelan,kekiuutan .siyes gempak fantasi weh. Aku sendiri tengok pon naek khayal tenung wehh sampai syuk sendiri jeles wakaka.wa lu memang awesome wa punya akak angkat.muahhh, , haha. *maaf bahasa dia ni kadang3 macam makcik3 sebelah lorong aku . harap para pembaca faham isi dalam ni ya. Pelik3 je awek aku ni. Bahasa macam haremmm.


syukri fariz

6 comments:

  1. Perghhhhh !! Pasal baju pun jadi isu woooo ,dah bet kan kalo ko menang aku upload haha ,berani ka aku ? Wakaka ,aku xkiut or chumil pun sebenarnya :p hensem tu bnyak ar hak3 ,aku kalo depan cam kekdng bajet model xbertauliah haaa ,ni kali kedua ko ngedog aku ,tunggu kemunculan entry trbaru aku pulak nnti...dak wani ayt dy salu kelangit kebulan *tutup muka lam jamban la jwbnya haha ,..btw thanks keding untuk mngedog ini :p mop u haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terserlah seh. kang kalo nipu berdosa pulak.
      lagipun gara3 kau ler aku dapat idea nak buat cite ni.
      idea ni pun 10 minit je aku perlukan selepas kau upload pic rimau tu. nampak tak keterujaan aku mereka cerita untuk kau.
      mop kau jugak , hakhakhak

      Delete
    2. Dah jgn mlebih aku ni pntang di puji kang jd bengong sengeh sowang2 lak muahahaa,perghhh ,pantas siot bab2 nk ngedog kan ,ko memang dah la keding kuat ngedog :p

      Delete
    3. eh, aku ni suka mengarang cerita. lagi3 anak2 buah aku terutama buah durian sorang ni. HAHA

      Delete
  2. Wah... tulisan pun penuh warna-warni!!
    Pertama kali masuk
    Terima kasih singgah di Titisan Nurani|
    Kembali follow juga di sini ke 48

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. dah terbiasa mula2. lagipun suka colourful. nampak cantik je. :d

      Delete