Followers

Wednesday, 27 November 2013

Bagaimana Nak Membuat Majlis Perkahwinan Ini Kelihatan Lebih Meriah dan Segar Diingati Sepanjang Hayat !


Assalamualaikum dan salam sejahtera ~ kite berjumpe lagi hari ini. Huh , minggu lepas takde masa nak update dan melawat korang punya blog . kekangan masa katanya. Haha. Tapi serius memang minggu yang padat aktiviti minggu lepas. Tapi hari ini tak kod . Sebab kalau padat jugak takde la aku update entri ni kan ? Oke berbalik kepada ape yang aku nak cerita pasal entri kali ini ialah sebenarnya aku melibatkan diri @ lebih jelas lagi memang libatkan diri dalam majlis perkahwinan my brother . haha .

So , rumah aku menjadi lokasi kejadian. Setiap penjuru ade je barangan dan bilik aku pun ade jugak diletakkan pelbagai barangan seperti baju pengantin. Mungkin sebab bilik aku besau kod. Redha je la. Kat bawah entri ni nanti aku sertakan gambar suasana perkahwinan tapi sikit je la sebab tak minat snap2 ni. Hehe.

Oke , entri kali ini aku nak kongsi cara Bagaimana Nak Membuat Majlis Perkahwinan Ini Kelihatan Lebih Meriah dan Segar Diingati Sepanjang Hayat !

1)Mengadakan fesyen show di sepanjang khemah tempat vip !
2)Menganjurkan pertandingan memancing bagi rumah yang berdekatan dengan laut , sungai , parit dan lombong buatan!
3)Menganjurkan pertandingan menghias kucing !
4)mengadakan pertandingan dikir barat , karaoke 1 in a million dan mencari bakat maharaja lawak copy paste!
5)Mengadakan pertandingan mengira kacang dalam botol ! Hadiah tempat pertama melancong ke bulan!
6)Mengadakan pertandingan mewarna dan mengecat dinding rumah!
7)Mengadakan pertandingan membaca puisi , pantun dan berdebat !
8)Menganjurkan pertandingan ratu cantik !
9)Membuat fun fair dan rumah hantu di majlis itu!
10 )Menghantar badut menceriakan suasana kat sana !
11)Main painball menunjukkan kekuatan pasangan pengantin!
12)Mengadakan acara renang seirama !
13)Mengadakan pertandingan bina badan !
14)Mengadakan aktiviti explore race!
15)Mengadakan permainan sorok-sorok antara pengantin !

Setakat kompang , silat dan bagai2 tu dah biasa sangat kan ? ni baru kire gempakkan suasana. Hehe . jadi nak buat terpulang la. Den tak tanggung akibat dari perbuatan seperti di atas. 






di homestay muar .
mulai bawah ini di rumah pontian , johor









Terima kasih.


Si pengampit 


syukri fariz

36 comments:

  1. amboi.. berseri syuk jadi pengapit.. lepas ni giliran syuk la pula.. hehe.. banyaknya cadangan pertandingan yang boleh dibuat, syuk dah cuba buat ke semuanya? hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, syuk nak buat tapi takde modal . lala

      Delete
  2. lorrrrrrrrrrrrrrr ingatkan syuk yang jadi penganti td..

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuk la yg kawin. tapi abg syuk la >.< *syukri faiz tu nama abang :D

      Delete
  3. amboi....berseri pula si pengapit dari raja sehari tu..hahaha....

    ReplyDelete
  4. sama cantik, sama padan pengantin!.. cute je akk tengok..
    si pengapit bila pula? hehe

    ehhhhhhhhhhhhhhhhh, ideaaaaa dia tuuuuu.. bukan kemain lagi bernas nak meriahkan majlis kan.. haha.. time syuk kawin, sila buat salah 1 ye.. akk nak tgk.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau syuk buat takut kalah majlis rozita che wan :D hehe

      Delete
  5. sorok2 pengantin??
    hahahha...cuba syuk buat dulu nantu..hehehe

    ingatkan pgapit yg kawin..!
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuk lagi 3 tahun kod. saving dulu. lalala

      Delete
  6. style broo..selamat pengantin baru kepada 2 mempelai

    ReplyDelete
    Replies
    1. turn kau bila pulak montana :D shah rukh khan dtg :D

      Delete
  7. Bukan pengampitlah sayang... PENGAPIT.
    Tungulah Syuk kawin dgn Wani buatlah semua tu. Kakak pasti nasi beryani 10 kawah pun tak cukup kalau ada acara macam tu.

    ps: Barokallah dan tahniah buat abang syuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. typo la kak zakie. segan syuk. haha.
      masa buat entri ni tergesa2 >.<

      Delete
  8. wahh begaya syuk :) idea yang bernas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, acik jgn buat. ni bawah 23 je. hehe

      Delete
  9. abg ko kawen eh ? ahhaa..hensem mehh ..eh hak3

    ReplyDelete
  10. Akak tnggu syuk kawin la..nk tgk gelagat syuk main sorok2 ngn isteri nnti.. hehehe..mesti cute jer..
    Btw tahniah buat pasangan pengantin yg sama cantik n sama padan jer.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuk sorok wani bawah katil je. >.< heha

      Delete
  11. Si Pengampit tu bila nak kawennya....hehe....Dapat org Muar ke Syuk....Parit apa hehe...
    Tak ajak Wani datang ke?
    Acara yg awak listkan tu buat masa majlis Syuklah yeh....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. parit yusof rasanya. dalam jugak. huhu

      Delete
  12. Macam tak mssuk le Syuk baju biru potong kek kat Pontian tu...kalau warna purple ok kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. purple baju untuk setiap ahli pasangan lelaki. :D

      Delete
  13. alahai...comelnya pengantin...syuk bila lagi??? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuk kalau kawin memang hari2 terlampau ceria >.<

      Delete
  14. serius bro..
    semua ideo ko bg memng bernas..
    akan aku ikut masa knduri kawin aq nanti..
    wow segak pengapit mgalahkan pengantin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, jgn salahkan aq. salahkan kucing aq je >.< "

      Delete
  15. Saya ingatkan syuk yang kahwin tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuk kawin ,rosham nor datang majlis syuk cikgu :D

      Delete
  16. Idea bernas! Dah jadi macam hari sukan sekolah pulak kalau dibuat segala macam acara tu. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari perpustakaan sedunia mybe. hahaha >.<

      Delete