Followers

Wednesday, 12 February 2014

Episod : Shopping


Assalamualaikum dan selamat petang ~ huhu . bertemu kembali ke blog yang dah lama tak update ni. Sibuk lepas tahun baru cina ni , Sampai peluh pun belum habis kering dah kena kerja lagi. Kekeringan idea dengan kesibukan kerja ni memang menjadi masalah bagi manusia biasa macam aku ni. Walaupun aktiviti senang camner pun tetap akan menjadi lama . *gara2 melepaskan batuk di dalam lif.

Tapi bila dah dapat arahan dari ratu , camner pun tetap akan dihormati dan disegani segala titahnya. Tulah specialnya ratu itu. Antara aktiviti yang selalu dititik beratkan dan selalu menitik2 peluh aku ialah BERSHOPPING . Perkataan yang senang disebut tapi bertindak menggunakan tenaga harimau .

1)Perempuan berkemampuan untuk berjalan tanpa henti dari tingkat bawah ke atas tanpa melalui lif mahupun tangga bergerak . motif ? untuk meluaskan pandangan 360^.

2)Perempuan bila tengok baju mula membayangkan dirinya memakai pakaian itu. Tapi sebelum pakai pun dah berhabis puji. Bila test kat fitting room je hampeh rupenya tak muat akibat lemak berlebihan di kawasan pusat.

3)Perempuan berkemampuan memasuki kedai yang dah masuk mula2 dan keluar berulang kali semata2 nak buat perbandingan harga dan kesesuaian bentuk badan.

4)Perempuan pantang Nampak perkataan SALE. Bagi mereka perkataan tu melambangkan kepuasan berbelanja. Huhu. masa2 camni lah lelaki mula menyorok disebalik tiang dan kerusi.

5)Perempuan kadang2 membeli baju jenis kecik konon2 berniat motivasikan diri untuk menguruskan badan. Namun bila sampai dirumah terus disimpan didalam laci aras bawah dan tidak disentuh lagi.

6)Perempuan kadang2 keliru perkataan berjogging dan bershopping. Bagi mereka kedua2 aktiviti itu memang dilakukan didalam pasaraya .

APA2 hal LIVERPOOL aku menang 5-1 kat ANFIELD J













syukri fariz

15 comments:

  1. err..bab masuk kedai berulang2 tu betul..
    tapi..lepas tu, hazab dia...
    punyalah lenguh kaki..hehehe

    ReplyDelete
  2. no 4 tu betul..hehe..window shopping je yang mampu..bila berjalan tu tak ingat dunia..tapi sampai je rumah barulah semua rasa sakit dan lenguh2 keluar,..huhu

    ReplyDelete
  3. tak semua wanita macam tu syuk.. tapi tak dinafikan antara di antaranya betul.. hehe..

    ReplyDelete
  4. hahaha no.1 & 3 mmg betul dan setuju sgt2, mcm aku xD

    ReplyDelete
  5. Nampak tak Syuk betapa hebatnya perempuan. Kalau lelaki dengar perkataan shopping pun dah mula nak sorok kepala masuk dlm baju ye.. tapi tak semua tau...

    ReplyDelete
  6. Hampir semua betul terutama yang pasal sale tu. Kalau ada perkataan sale, gerenti aku beli punya.

    ReplyDelete
  7. Hati-hati Syuk, nanti ada juga yang benjol di dahi. hehehehe....tapi kalau baca semula, ada juga kebenarannya.

    ReplyDelete
  8. haha..perempuan byk berfikir hakikatnya .. apa y kami buat adalah utk dptkan y terbaik..tu y ulang2 masok kedai..tgok perbandingan kualiti n harga..xde la main grab je ..lps tu blk umah menyesal..eheh=)

    ReplyDelete
  9. no 2 akak tak setuju jika dikhaskan untuk kaum wanita sahaja, Biasanya jika gemuk bahagian tu bersebab, paling utama sbb sdg kandungkan bb comel, kalu idok, jarang2 kaum hawa yg berlemak ++ di kawasan pusat KECUALI kaum ADAM shj.. cuba syuk selidik elok2, rata2 mereka punyai LELEMAK berlebihan di kawasan itu w/pun tak pernah mengandung & pastinya tak akan hamil sampai bila2 :)

    ReplyDelete
  10. wahhh...semangatnya mereka nie...^^

    ReplyDelete
  11. haha adesss mana puas bershopping kalau tak luaskan pandangan smp 360 darjah!

    ReplyDelete
  12. hahah biase la itu la keistimewaan perempuan..jln byk xpnt pon..dan ske buat perbandingan harg..smpi hafal setiap harga tau..naik bape sen pon boleh perasan tau heheh

    ReplyDelete
  13. Semua fakta tu betul Syuk....mmg betul sesangat....dah namanya pompuan hehe

    ReplyDelete