Followers

Friday, 25 October 2013

Kalau binatang ada FACEBOOK, mesti status ni keluar kat HOME kan ?


Assalamualaikum dan selamat berbahagia tuan pengerusi majlis. Para pembaca blog yang dihormati, disegani, diganasi, ditangisi,dicemburui dan juga disayangi. Tujuan saya membuka  langkah bicara pada malam yang penuh suasana seperti di korea selatan ialah kerana aku merindui blog yang merupakan kekasih ke 44 aku. Blog aku ni dah lama bersawang. Mesti korang rasa aku lupe korang kan ? takde la aku nak lupe sebab aku ni sedang mengumpul duit untuk masa depan. Hehe . lagipun baru2 ni hotel aku ni manjang full house je. Aku nak bebas sikit pun waktu malam je.

Tapi biasa la dengan si budak nakal penenang jiwa aku nur syazwani tu. Pagi petang tak message sangat gara2 menghormati tugas aku. Takan aku nak abaikan dia pulak. Tapi aku tak bermaksud abaikan korang ye. Aku sambil2 message wani tu aku mencari idea. Dan aku temuiiiiinyaaaaaaaaaaaaaaa. HAHAHAHA. SO, my entry for tonight is how the animal if they have facebook . tralallaa. Opocot speak queen orang London pulak. HAHA. Janji korang faham isi entri karut aku ni kan. :D

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Atan.. kenyang beb, Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni..*443 animal likes
CICAK : isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24..*300 animal likes
KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawap apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.” *4.3k animal likes
AYAM : Boh, kalu esok kawe tak update status, maknonyo kawe keno goreng doh.. I luv u all.. Jangan lupo wat kenduri arwah untuk kawe deh..*220 animal like
NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa *120 animal likes
KUCING JANTAN: Baru je tweet awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!! *99 animal likes
KHINZIR : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kau... agak-agak laa weyh *30 animal likes
Lembu: Aku baru je menyaksikan upacara korban di depan mata aku. Mungkin kejap lagi turn aku pulak. babai dunia. *status lembu 30 minit lepas sebelum dikorbankan. *1.3k animal likes
Kuda : Pakcik PSY dah lama tak gangnam style . dia dah baik ke sembelit tu ? *663 animal likes
Rusa : minyyu yepas uncle ittew enew embak at leher. Teyus mattyyy. Nyeryyy. >.< *204 animal likes
Kura-kura : burpppp burpppp burpppp. *479 animal likes
Musang : what the fox said …..

syukri fariz

54 comments:

  1. Hehehe..terhibur akak baca entri syuk nie.. *Senyum sampai telinga..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kak farah joget2 baca tak ? lallaa

      Delete
  2. urmm budak lab ni, akak nak perbetulkan sikit fakta, HIV AIDS cuma boleh hidup dlm badan manusia jer, betul tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA, akak umi ni kan. syuk gurau je la. >.< yup dalam badan kite :) sbb kite miliki suhu yang tepat

      Delete
    2. akak fhm syuk, fakta vs auta.. sesaja jer hangatkan suasana, ahakkkkk..

      Delete
    3. hehe, tau pun. skrg kat jb hujan lebat. takde hangat dah :P

      Delete
    4. hehe, dah update dah kak umi :D

      Delete
  3. lagu ni rupanya yg adik selalu nyanyi.. ingatkan dah kena sampuk dengan semangat hutan, jadi binatang tiba2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAA. topperrrrsss ~ skrg asyik berkumandang je kat radio :D

      Delete
  4. kalau betul mereka boleh update status..aku pun rasa dialog yang sama dgn ko syuk..eheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, aq rasa korang pun menghayati ape aq tuliss >..< walaupun gurauan :D lalala

      Delete
  5. hahaha,,, syuk.. knp kelakar sangat malam2 ni... hehehe.. bau nak feeling2 sebab rindu kat parents.,, hehehe... thanks syuk kuarkan entry memalam ni yang laka2 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, :)
      lagipun khas untuk nur syazwani syuk jugak la fifi :)

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe, kalau ade kambing pakai fb dah boleh tepon syuk >.<

      Delete
  7. hihi.. lucu.. tak terlayan kena like status dia..

    ReplyDelete
  8. binatang pon bolehhh...hehe, yang duk update caci maki kat fb tu agak2 species apa? =p hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha,yg tu spisis terancam kod. mengguna kwn sebagai medium untuk hot~

      Delete
  9. Replies
    1. hehe, gurau2 je mama. kalau nak kongsi moh ler tambah :D

      Delete
  10. Kalau macam ni mesti banyak meraih like.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, animal pun pandai pakai fb wahai cikgu :D

      Delete
  11. Ha3..yg like tak tahan tu =) bnyak je like dpat..mgalahkan manusia..adeh..yg kucing mmg nakal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kucing pun nak puak dia membesar :D

      Delete
  12. hahahaha..sian nyamuk tu, tetibe dapat HIV..
    xmemasal..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah target . hehe. dapat +ve mmg dahsyat. haha. tapi human je leh carried hiv :)

      Delete
  13. Kalau lah diorang ada FB, habislah manusia, tergugat kedudukan masing2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, manusia perlukan daging haiwan . dan haiwan perlukan belaian kasih manusia :D

      Delete
  14. hahhaa siap ade likeee.! XD
    untuk mse depan.?? untuk khawin ke tuu, hohooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah , suke ye kau eiqa . dah nak pi utaqa :D
      yup. saving for future la :)

      Delete
  15. hahahahha acik sangat terhibur ...bergolek2 acik baca entri nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, sekadar hiburan di bulan oktober. lalala

      Delete
  16. ahahahak..agak kelakar d situ...sebab itulah animals x ada fb..nanti lain jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tau pun. takut kepopularan budak hot down mendadak :D

      Delete
  17. Pandai syuk membaca minda binatang. Sejak kawan dgn wani ke pandai ini semua hihi... (jgn marah dik)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, sebenarnya selepas meteor sebesar kacang terhentam kat kepala syuk terus dapat idea. haha :D

      Delete
  18. kekasih yang ke 44?tudia broo...sakan hang hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, aq dah explain kat awek aq :D dia memahami. llalala

      Delete
  19. kalau status penyu lak camni "haihh makn banyak pun perot still xnmpak boncitt ,haihh ferass " .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, yang aq lagi ferass status fb kau makin hari makin menuju ke soal jodoh la der. :D

      Delete
  20. Hehe..mana hang cedok idea ni Syuk....pandai awak membaca minda binatang yeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA, peristiwa ini telah terpatri secara automatik di dalam otak la kak okje. hehe

      Delete
  21. Kelakar juga ya. Memang menarik!

    Salam ziarah dan follow. :)

    ReplyDelete
  22. kelakar ok syuk.sian cicak menduda dah banyak kali..hahaha

    ReplyDelete